© Nicolaas Käller

Cocobolo

Mix van old-school funk en psychrock
Kaleidoscope
vr 27 sep ’24 21:00 uur
vr 27 sep ’24
21:00 uur

Het recept voor een lekker retrogeluid? Een snufje old school funk, een scheut psychedelische rock gemengd met surfachtige gitaren: dát is Cocobolo! Muziek die niet alleen heerlijk is om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Daarom schrijft Cocobolo alle muziek met een beeld als uitgangspunt. Zo wordt het samen één verhaal: net als een film. Stel je voor: een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans. Door dit soort visuele achtergronden bereiken alle nummers van Cocobolo hetzelfde: ze prikkelen je fantasie. Beleef het avontuur met Cocobolo tijdens deze editie van Kaleidoscope!

De Nederlandse band Cocobolo stamt uit 2022 en bestaat uit gitarist Erik Bandt, drummer Ties Voskamp en basgitarist Hilde Luytjes. Je leest het goed: ze hebben geen vocalist in hun midden. Maar heel eerlijk: die hebben ze ook helemaal niet nodig. Dankzij de vrolijke melodieën, die tot de verbeelding spreken, blijven de nummers boeien; van de eerste tot de laatste noot waan je jezelf in een film. Eentje waarin jij de hoofdrol speelt. In september kwam de eerste EP ‘Songs For Bad Dancers’ uit – een plaat met een nostalgische sfeer, die binnenkort wordt opgevolgd door het debuutalbum. Cocobolo stond op het podium bij o.a. Popronde, Le Guess Who? en Eursonic Noorderslag. In september komen ze naar M!


Kaleidoscope

M wordt eens per maand dé club voor jouw vrijdagavond! Kaleidoscope verrast je continu met een eclectische mix van muziekstijlen. Hier ontmoet het vertrouwde het onverwachte en versmelten traditionele geluiden naadloos met moderne psychedelica en pop. Oefen je dansmoves maar vast: bij Kaleidoscoop gaan de voetjes van de vloer. Zoals het hoort bij een fantastische clubavond! Zoals het patroon van een kaleidoscoop voortdurend verandert en verwondert, doet deze nieuwe programmalijn dat ook. De beste geluiden uit alle hoeken van de wereld verenigen zich op het podium van M. Gegarandeerd een goede start van jouw weekend!


Tijdschema

De deuren van M openen om 21:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en de muziek van een DJ. Het concert start om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:15 uur. Na Cocobolo draait de DJ nog een uurtje om de avond compleet te maken!