© Deby Sucha

LAIR & Monica Hapsari

Indonesische psych-soul/funk band
Kaleidoscope
vr 23 aug ’24 21:00 uur
vr 23 aug ’24
21:00 uur

Ze reizen helemaal vanuit Indonesië naar Eindhoven voor de allereerste editie van Kaleidoscope: de zeskoppige band LAIR én singer-songwriter Monica Hapsari! LAIR steekt de traditionele Indonesische folk nét even in een ander jasje. Muzikale tradities worden verrijkt met elementen uit funk en psychedelische rock, wat LAIR een levendig muzikaal geheel maakt. Stilstaan is niet mogelijk!

De muziek van LAIR is diepgeworteld in de muzikale stroming van 'Panturan Tarling', een vorm van grassroots muziek- en performancekunst die populair is in delen van Java. In februari brachten ze hun nieuwste album 'Ngélar' uit, wat in hun moedertaal 'rondgaan om iets te vieren’ betekent. Dat belooft veel goeds. 'Ngélar', het tweede album van LAIR, kwam in februari uit. De plaat vertelt diepe sociale verhalen waarbij intieme onderwerpen aan bod komen. LAIR spreekt veel over 'tanah' of 'grond', wat verwijst naar de geschiedenis van Jatiwangi (de geboorteplaats). Deze stad is de grootste producent van klei- en terracottaproducten in Indonesië. De bijzondere band van de inwoners van Jatiwangi met 'tanah' komt sterk naar voren in LAIR's muziek én instrumenten. Die zijn namelijk grotendeels van terracotta gemaakt. Samen met singer-songwriter Monica Hapsari, die aan meerdere nummers op 'Ngélar' meewerkte, neemt LAIR je vanavond mee op reis naar Jatiwangi.


Kaleidoscope

M wordt eens per maand dé club voor jouw vrijdagavond! Kaleidoscope verrast je continu met een eclectische mix van muziekstijlen. Hier ontmoet het vertrouwde het onverwachte en versmelten traditionele geluiden naadloos met moderne psychedelica en pop. Oefen je dansmoves maar vast: bij Kaleidoscoop gaan de voetjes van de vloer. Zoals het hoort bij een fantastische clubavond! Zoals het patroon van een kaleidoscoop voortdurend verandert en verwondert, doet deze nieuwe programmalijn dat ook. De beste geluiden uit alle hoeken van de wereld verenigen zich op het podium van M. Gegarandeerd een goede start van jouw weekend!


Tijdschema

De deuren van M openen om 21:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en de muziek van een DJ. Het concert start om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:15 uur. Na LAIR draait de DJ nog een uurtje om de avond compleet te maken!