Merhaba Eindhoven!

met maNga, Music from the Orient, DJ Blue Flamingo en meer
za 23 nov ’24 19:00 uur
za 23 nov ’24
19:00 uur
  • za 23 nov ’24
    19:00 uur
    Muziekgebouw Eindhoven
  • Koop een groepsticket (4 personen) en ontvang 10% korting op de tickets!

Türkçe versiyonu

Op zaterdag 23 november vindt de derde editie van het festival Merhaba Eindhoven plaats in Muziekgebouw Eindhoven, welke volledig in het teken staat van de Turkse cultuur. Het absolute hoogtepunt van de dag is het concert van de populaire Turkse rockband maNga. In 2010 werd maNga in één keer wereldberoemd toen het tweede werd op het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘We Could Be The Same’. Extra speciaal: de band bestaat twintig jaar en dit is het enige concert van maNga in Nederland!

’s Middags bezoek je gratis de Turkse Bazaar, met muziek, workshops, eten en drinken en andere activiteiten. 

maNga

Ook na twintig jaar is maNga nog altijd een van de populairste bands van Turkije. De band weet rock, hiphop, elektronische en traditionele Turkse muziek moeiteloos in elkaar te verweven. In 2009 won de groep de EMA-award van MTV. Sindsdien heeft de band het podium gedeeld met artiesten als Limp Bizkit en Queensryche en opgetreden op gerenommeerde festivals als het Sziget in Boedapest en het Turkish Rock Festival in Mannheim. In 2010 vertegenwoordigde de groep Turkije tijdens het Eurovisie Songfestival en eindigde op de tweede plaats. Dit was het startsein voor hun definitieve internationale doorbraak. Het meest recente album ‘Antroposen 002’ laat horen en zien dat maNga zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt. Niet voor niets staat de band al zo lang aan de Turkse top.

Music from the Orient

Music from the Orient geeft een optreden waarbij de rijke muzikale erfenis uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, Anatolië, de Levant en de Balkan ten gehore wordt gebracht. Opgericht in 2017 in Eindhoven als een project van Mercan & Bülent Kocuroǧlu, Başak Ebret en Önder Babur, bestrijkt Music from the Orient een breed scala aan muziekstijlen en talen, waaronder Turks, Koerdisch, Arabisch, Grieks, Ladino en talen uit de Balkan. Music from the Orient wil mensen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in contact brengen, en heeft al vele multiculturele evenementen georganiseerd, met name in Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland.


DJ Blue Flamingo

DJ Blue Flamingo (Ziya Ertekin) zal net als bij de vorige edities de afterparty verzorgen. Hij draaide onder meer op Lowlands, North Sea Jazz, Roskilde en Festival d’Ile de France in Parijs. Speciaal voor Merhaba Eindhoven duikt hij in de rijke muzikale traditie van Turkije, het land van zijn vader. Daarbij komen hedendaagse en traditionele Turkse nummers voorbij. 





Vrije plaatskeuze

Bij de concerten tijdens Merhaba Eindhoven zijn er zowel zit- als staanplaasten. Het is niet mogelijk om van tevoren een vaste plek te reserveren.


Contant betalen niet mogelijk

In Muziekgebouw Eindhoven kan er uitsluitend betaald worden met pin.

Merhaba Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onze partners uit de Turkse gemeenschap:

           

En onze andere partners