Emily Nenni

Honky-tonk verrijkt met country, soul & rock-'n-roll
Americana Mondays
ma 26 aug ’24 20:15 uur
ma 26 aug ’24
20:15 uur

Singer-songwriter en gitarist Emily Nenni verhuisde op 21-jarige leeftijd van Californië naar Nashville met de intentie om songwriter te worden, niet om zelf op te treden. Maar na een paar gastoptredens in kleine clubs snelde haar reputatie zich vooruit. Ze groeide in rap tempo uit tot een van de meest verfrissende en opwindende stemmen in Nashville. Haar geluid is diep geworteld in klassieke honky-tonk, verrijkt met country, soul en rock-'n-roll. Nenni's muziek wordt gekenmerkt door eerlijke en emotionele teksten, vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen en verhalen. Haar stem, die doet denken aan Dolly Parton, voegt daarbij een unieke en herkenbare klank toe. Vanaf september gaat ze op tour met countrymuzikant Orville Peck, maar eerst komt ze langs in Eindhoven bij Americana Mondays!

In 2018 bracht Emily Nenni haar debuutalbum 'Hell of a Woman' uit, waarmee ze zich introduceerde als een veelbelovende nieuwkomer in de countrywereld. Maar het was haar album 'On The Ranch' waarmee ze de harten van traditionele hardcore countryliefhebbers veroverde. In mei 2024 kwam opvolger 'Drive & Cry' uit, waarmee ze trouw blijft aan dezelfde stijl, maar haar stem nog beter laat klinken. Het album, waarop ze samenwerkte met topmuzikanten van o.a. The Deslondes en The Pink Stones, bevat elf sterke nummers, van hartverscheurende ballads tot uptempo tracks. Vanavond speelt ze de nummers van 'Drive & Cry', begeleid door Teddy & The Rough Riders, die tevens de support verzorgen.


Support act: Teddy & The Rough Riders

De muziek van het uit Nashville afkomstige duo Teddy & The Rough Riders biedt een unieke mix van countryrock, verrijkt met sterke harmonieën, mooie pedal steel en ritmische grooves. Ze vernieuwen het geluid van bands als Little Feat, The Band en Flying Burrito Bros, terwijl ze trouw blijven aan countryartiesten zoals The Louvin Bros, Buck Owens en Billy Joe Shaver. De heren werkten samen met grote namen als Margo Price, Soccer Mommy en Orville Peck. "One of the best country acts making music today", aldus Orville Peck. Vanavond begeleiden ze Emily én openen ze de avond in M!

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card