© NICTURES

Hooverphonic & Strings

Sit Down and Listen to Hooverphonic
do 7 nov ’24 20:15 uur


Geike Arnaert - zang
Alex Callier - basgitaar
Raymond Geerts - leadgitaar
Geert Noppe - toetsen
Pieter Peirsman - zang en gitaar
Arnout Hellofs - drums
Cedric Murrath, Lisbeth Lannie, Harmen Goossens en Farchod Yuldashev - strijkkwartet

do 7 nov ’24
20:15 uur

Een rockband en een strijkkwartet? Dat dat fantastisch samengaat, bewijst Hooverphonic op 7 november in Muziekgebouw Eindhoven. Twintig jaar na hun eerste akoestische tournee, reist de populaire Belgische rockband langs podia onder gezelschap van, jawel: een strijkkwartet. Het devies tijdens de voorstelling in Muziekgebouw Eindhoven luidt; Sit Down and Listen to Hooverphonic. Een bevel dat als muziek in de oren klinkt en meteen duidelijk maakt waar deze veelbelovende avond om draait. Deze bijzondere voorstelling belooft pure muziek, uitgekleed tot de kern. Geniet van een avond vol evergreens waarbij de zuivere zang van Geike Arnaert centraal staat. Een magische reis door de carrière van Hooverphonic, waarbij ze ontroeren zónder te overdonderen.

Herken je de titel van de tournee? Dat kan! Het gelijknamige album, opgenomen met een live-orkest, dateert alweer uit 2003 en was destijds al een terugkeer naar de essentie van hun geluid. Nu brengen ze hetzelfde concept - inclusief een intiemere setting én natuurlijk een uitgebreider repertoire - live rechtsreeks het hart in. Met Geike Arnaert als leadzangeres, ondersteund door Alex Callier op basgitaar, Raymond Geerts op leadgitaar, Geert Noppe op toetsen en Pieter Peirsman op zang en gitaar, staat Hooverphonic garant voor een avond vol genot van muzikaal vakmanschap.

Hooverphonic heeft een glansrijke muzikale carrière met tientallen hitnoteringen, zoals 'Mad About You', 'The Night Before' en 'Unfinished Sympathy'. Ook hoor je hun muziek terug in bekende series als Umbrella Academy, Sex & The City en Entourage én was de band de Belgische inzending tijdens het Eurovisie Songfestival in 2021. Al sinds het eerste album, 'A New Stereophonic Sound Spectacular', geniet je van de dromerige muziek met triphop-invloeden die zich goed laat mengen met elektronische elementen. Hooverphonic balanceert moeiteloos tussen tijdloze melodieën en verfrissende arrangementen, waardoor ze een onmiskenbaar stempel drukken op de Belgische muziekscene.