© Anne Claire de Breij

Wishful Singing & Mars Smith

Ubi caritas
Minimal, Neoklassiek & Meer
do 7 nov ’24 20:15 uur
do 7 nov ’24
20:15 uur

Wishful Singing bestaat 20 jaar! Na meer dan 700 concerten in 15 verschillende landen viert het ensemble haar verjaardag op eigen bodem, in een unieke samenwerking met het internationaal gevierde piano-fluit duo Mars Smith. Daniela Mars en Paul Smith staan bekend om hun improvisaties en meeslepende, filmische composities.

Het hart van het programma omvat teksten en composities van Hildegard von Bingen, een veelzijdig genie uit de 12e eeuw. Haar oeuvre inspireerde Wishful Singing tien jaar geleden om dieper in de gregoriaanse muziek te duiken. Ola Gjeilo grijpt in zijn composities terug op deze eeuwenoude muziek, die nog altijd weet te raken. Kers op de taart is een speciaal voor Wishful Singing gecomponeerd werk van Diederik van der Laag, geïnspireerd door de middeleeuwse hymne Ubi caritas et amor.


Mars Smith vervangt Ola Gjeilo

Helaas kan Ola Gjeilo door onvoorziene omstandigheden niet naar Nederland komen voor de geplande samenwerking met Wishful Singing. Wij zijn blij om te kunnen melden dat het gevierde internationale duo Mars Smith Wishful Singing op het podium zal vergezellen. Na concerten in o.a. Singapore, de USA, Australië en Engeland wordt dit hun debuut op Nederlandse bodem. Tickethouders zijn via e-mail over deze wijziging geïnformeerd.