© Clementine van der Bent

Lunchpauzeconcert

ADAM Quartet & Soumaya Ahouaoui
do 12 sep ’24 12:30 uur
do 12 sep ’24
12:30 uur

In Designerbaby's vertelt acteur Soumaya Ahouaoui een verhaal over het knippen en plakken van DNA. En waarom dat toch een goed idee is en we designerbaby’s op de koop toe moeten nemen. Zij vertelt dit verhaal aan de hand Maurice Ravels Strijkkwartet. Ravel schreef dit werk in een tijd (1889) waarin nieuwe technologische mogelijkheden zich razendsnel aandienden. Over morele keuzes die daarmee gepaard kunnen gaan, zoals ook vandaag de dag, heeft Ravel’s muziek ons iets te leren. Het ADAM Quartet is vanmiddag zowel te horen in Ravels beroemde strijkkwartet als in Gabriella Smiths Carrot Revolution, geïnspireerd op een citaat van schilder Paul Cézanne.

Spraakmakers

Op 31 januari zijn het ADAM Quartet en Soumaya Ahouaoui ook te zien in Muziekgebouw Eindhoven bij Spraakmakers! Spraakmakers is een reizende concertserie die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. De stemmen van bekende acteurs Ellen ten Damme, Soumaya Ahouaoui en Lars Brinkman worden verbonden met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij op 31 januari prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling in Muziekgebouw Eindhoven. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een theatraal muziekverhaal. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Ravel - Strijkkwartet (Designerbaby’s)
Gabriella Smith - Carrot Revolution