Lunchpauzeconcert

Paloma Lázaro Arteaga
do 24 okt ’24 12:30 uur


Paloma Lázaro Arteaga - zang
Joost Lijbaart - drums & percussie
Sjoerd van Eijck - piano
Johannes Fend - contrabas

do 24 okt ’24
12:30 uur

De Spaanse vocaliste Paloma Lázaro Arteaga presentereert vanmiddag haar debuutalbum 'Ritual', een veelzijdige combinatie van muzikale inspiratiebronnen. Dat doet ze met haar vaste groep die bestaat uit Joost Lijbaart (drums & percussie), Sjoerd van Eijck (piano) en Johannes Fend (contrabas). Invloeden als J.S. Bach, Avishai Cohen, Silvio Rodriguez en Tigran Hamasyan spelen een rol in haar eigen werk waarin jazz, pop, wereldmuziek en vrije improvisaties samen smelten. Als zangeres wordt Paloma verder beïnvloed door Mercedes Sosa, Loreena McKennitt, Simin Tander en Silvia Perez Cruz. 'Ritual' is een ode aan de voorouders, het primitieve en aan de natuur. Rituelen zijn belangrijk geweest in veel samenlevingen, maar lijken in de huidige tijd te verdwijnen. Met dit album wil Pamola oude rituelen verbinden met muziek en kunst.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!