Witaj Eindhoven! Jarmark

Poolse markt met muziek, workshops en kinderactiviteiten
za 7 sep ’24 15:00 uur - 19:00 uur
za 7 sep ’24
15:00 uur - 19:00 uur

Polski tekst znajdziesz tutaj

Een festival dat volledig in het teken staat van de Poolse cultuur: dat is Witaj Eindhoven! Op zaterdag 7 september draagt Muziekgebouw Eindhoven de sleutel symbolisch over aan de Poolse gemeenschap. 's Middags kun je in onze foyers terecht voor muziek, workshops, leuke kinderactiviteiten en een Poolse Jarmark (markt), waar heerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. 's Avonds is het tijd voor de grande finale: de populaire Poolse rockband Lady Pank
 
Wil je de volledige dag ervaren? Koop dan tickets voor het avondprogramma via deze pagina. Kies daar tijdens het bestellen van de tickets om ook de Jarmark-tickets voor €2,- toe te voegen.

Polskie Gniazdo Band
Polskie Gniazdo Band, een dynamische groep die bestaat uit acht zangers , is ontstaan uit de wens om hun liefde voor muziek te delen met de Poolse gemeenschap in Nederland. De band werd opgericht in 2023, waarbij leden uit verschillende delen van Nederland zich verzamelden met een gemeenschappelijk doel: het brengen van vreugde aan het publiek door de grootste Poolse hits te spelen. 



Ewa Pepper
Violist Ewa Pepper is niet je typische muzikant. Haar stijl van expressie is improvisatie. Neem aan dat zij een fundamenteel begrip heeft van elk muziekstuk; en verwacht dan het onverwachte. Welk genre het ook is, zij zal het absorberen, begrijpen, herconfigureren, transformeren en op een gepassioneerde en krachtige manier overbrengen via de schoonheid van de viool.



It Takes Two
Ilona en Kai zingen samen als een duo onder de naam "It Takes Two". Terwijl Kai dol is op het podium en het podium dol is op Kai, geeft Ilona de voorkeur aan het schrijven van liedjes in de privacy van haar slaapkamer. Samen creëren ze magie! Maar het is niet alleen muziek die hen verbindt... ze delen ook Poolse roots.

Paweł Moraczewski
Deze getalenteerde muzikant is geboren in Bydgoszcz, Polen. Paweł voelt zich als zanger en tenorsaxofonist het beste thuis in de hiphop-funkmuziek, maar je kunt er zelfs een vleugje jazz in horen. Momenteel werkt hij samen met de band aan zijn debuutmateriaal. Tijdens Witaj Eindhoven zal hij iconische Poolse hits voorzien van een nieuw jasje. 



Illusionist Łukasz Szachnowicz
Illusionist Łukasz Szachnowicz is een artiest in de ware zin van het woord; hij heeft dat ‘iets’. Met zijn verfijnde manier van presenteren weet Łukasz het vak van illusionisme te verheffen tot een kunstvorm, waarbij dingen in minder dan een oogwenk verdwijnen.



Workshop: Improvisatie – de kunst van spontaniteit
Hoe spontaan ben jij? In deze workshop van Stichting Buda Staging Performance leer je hoe je om kunt gaan met de vaak onbewuste blokkades die je spontaniteit in de weg staan. De workshop wordt gegeven door Samanta Zwolennik en maakt gebruik van acteurs. Een uur waarin je creativiteit geprikkeld wordt! 



Het programma van de Jarmark wordt nog aangevuld.

Ben je een ondernemer en wil je graag deelnemen aan de Jarmark? Neem dan contact op met Nori Xhofleer: nori.xhofleer@mgehv.nl.

Witaj Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onze partners uit de Poolse gemeenschap

Poolse School Eindhoven      Polskie Gniazdo      PNKV      Poolse AmbassadePools Podium    


En onze andere partners