Lunchpauzeconcert

KhromaDuo
do 11 jan ’24 12:30 uur


Anna Pilleroni, harp
Eugenio Palumbo, mandoline

Programma:
Johann Sebastian Bach - Sonata in G minor BWV 1020
Ludwig van Beethoven - Andagio ma non troppo in E flat major WoO 43b
Bernard Andrès - Zerbina
Vincent Beer-Demander - Tombeau à Raffaele Calace, for solo mandolin
Astor Piazzolla - Histoire du Tango: Café 1930, Night-club 1960

do 11 jan ’24
12:30 uur
  • do 11 jan ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Kom tijdens dit lunchpauzeconcert op een reis van samenspel tussen mandoline en harp. Het KhromaDuo herontdekt het repertoire voor mandoline en harp. De originaliteit van de instrumenten en het repertoire zorgt iedere keer weer voor enthousiasme en waardering. De twee instrumenten worden weliswaar al sinds de 17e eeuw met elkaar geassocieerd, toch ontbreekt er vaak een origineel repertoire. Vaak wordt er daarom gebruik gemaakt van transcipties van stukken voor bijvoorbeeld fluit en harp of mandoline en piano. Geniet van een unieke mix van transcripties en originele stukken voor mandoline en harp geschreven door hedendaagse componisten.

Anna Pilleroni raakte geïnteresseerd in de harp door haar passie voor ballet. Elegantie, discipline en harmonie zijn de woorden waarmee je haar muziek kunt omschrijven. Op het podium is ze zowel als soliste als in kamermuziekensembles te zien. Sinds 2020 is ze ook onderdeel van het KhromaDuo en werkt ze sinds ze een master volgt aan het Conservatorium Maastricht ook samen met compositiestudenten. 

Eugenio Palumbo is een prachtig voorbeeld voor de nieuwe mandolinegeneratie. Als promotor van het originele repertoire gelooft hij dat de productie van nieuwe werken essentieel is voor de herontdekking van de mandoline. Ieder jaar werkt Palumbo samen met componisten in de creatie van solo- en kamermuziekwerken. Hij wisselt tussen een historisch en hedendaags repertoire en samen met Anna Pilleroni vormt hij een duo dat ongekend is in de internationale concertscene.   


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je tegelijk met je ticket bijbestellen en is mogelijk tot 24 uur vóór het concert. Blijf je ook nog even? Gezellig!